BREEAM VERY GOOD ‘PRINS EN KEIZER’

juli 2015
Juli 2015 – BREEAM-NL Very Good certificaat voor ‘Prins en Keizer’ te Amsterdam.

Ontwikkelcombinatie Borghese Real Estate, Keystone Vastgoed en COD heeft op 30 juni 2015 het BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat ‘VERY GOOD’ ontvangen voor het kantorencomplex ‘Prins en Keizer’, gelegen aan de Vijzelstraat 66-80 in het centrum van Amsterdam.

Tijdens de ontwikkeling en bouw werd aan het kantoorgebouw uit 1973 veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Door onder meer de gehele energie installatie met beproefde WKO-installatie toe te passen en een betere geïsoleerde gebouwschil, is het gebouw van Energielabel G naar Energielabel A en BREEAM Very Good gegaan. Deze behaalde certificering bevestigt onze ambitie om bestaande gebouwen her te ontwikkelen en te verduurzamen hetgeen succesvol is gelukt in dit ambitieuze project. BorgKey Vijzelstraat is in de begeleiding bijgestaan door LBP Sight (Expert) en MAT25 (Assessor).

‘Prins en Keizer’ omvat ruim 20.000 m2 v.v.o. kantoorruimte en ca. 140 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Uniek gelegen tegenover het station Vijzelgracht van de toekomstige Noord Zuid lijn. Het gebouw is volledig en langjarig verhuurd aan Spaces (12.125 m²), Randstad Nederland (1.300 m²), Stek Advocaten (1.174 m²), MIcompany (634 m²), Booking.Com (4.900 m²) en Apcoa Parking Nederland (exploitatie parkeergarage). In oktober 2014 is dit object overgedragen aan haar nieuwe eigenaar.

WordPress Video Lightbox Plugin