BREEAM VERY GOOD VOOR MONUMENT

januari 2017

Januari 2017 – Dutch Green Building Council (DGBC) heeft bekend gemaakt dat ontwikkelaar COD samen met hotelier Generator de BREEAM-NL certificering ‘Very Good’ hebben behaald voor het 168 kamers tellende Monumentale Generator Hostel in het Amsterdamse Oosterpark. Hiermee is het één van de eerste projecten in Nederland dat volgens het schema BRL 2014v1.0 is gecertificeerd en het eerste dat géén industrieel gebouw is.Om het monument aan de BREEAM richtlijnen te laten voldoen is een intensief traject met de Commissie voor Monumenten en Welstand vooraf gegaan. Met een score van ruim 62% wordt ruimschoots voldaan aan de eisen (minimaal 55%) voor de ‘Very Good’ certificering. Enkele belangrijke maatregelen zijn het innovatieve H-VRF klimaatsysteem, hergebruik van materialen en de informatiesystemen die in de exploitatie gebruikt worden.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. De Dutch Green Building Council heeft met hulp van marktpartijen deze duurzaamheids- richtlijn geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt.
In januari 2015 heeft COD het monumentale voormalige laboratorium voor de gezondheidsleer verworven van de Universiteit van Amsterdam en is op eigen risico de herontwikkeling tot hotel gestart. In maart 2016 is het hotel geopend. Het ontwerp is van de hand van Idea Ontwerp. De karakteristieke uitstraling van het gebouw is maximaal behouden gebleven. De toevoeging van twee extra bouwlagen in een eigentijdse architectuur zorgt voor de benodigde efficiëntie van een hotel in een monument. De gekozen architectuur versterkt de uitstraling van het monument en zorgt voor een evenwichtig geheel. Het monumentale gebouw staat in het Oosterpark dat momenteel grondig wordt gerenoveerd tot een volwaardig en modern Stadspark.

WordPress Video Lightbox Plugin