COD en Amvest starten verkoop appartementen KAAP aan de oever van het IJ

mei 2021

Binnenkort start de verkoop van de appartementen van project KAAP. Op de kop van de Grasweg in Amsterdam-Noord ontwikkelen Amvest en COD samen het project. KAAP wordt gerealiseerd op eigen grond en dat is zeer bijzonder voor Amsterdam. KAAP bestaat uit 70 vrijesector-appartementen op een unieke ligging en met een fantastisch uitzicht. De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen en beschikken over een circulair horecapaviljoen en een parkeergebouw voor 140 parkeerplekken. De bouwstijlen passen bij de bijzondere architectuur die momenteel de historische context van Amsterdam-Noord bepaalt.


Er zijn allerlei leuke Amsterdamse hotspots om de hoek en een directe pontverbinding binnen loopafstand naar de overkant van het IJ. Amvest en COD realiseren KAAP in het nieuw te ontwikkelen groene Oeverpark. Het maakt deel uit van de volledige ontwikkeling van Kop Grasweg.


De exclusieve woongebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus, elk met hun eigen visie op wonen en design. Bij het ontwerpen van de vijf gebouwen: Coast, Horn, Blanc, York en Verde, hebben ze allemaal een eigen karakter en uitstraling gekregen, maar vormen samen toch een krachtig geheel. Daarnaast beschikken ze over een prachtig uitzicht dankzij de grote glasoppervlakken en een flinke buitenruimte als gemene deler. De 70 appartementen hebben elk een oppervlakte tussen 70 en 345 m2.


Powerhouse Company nam KAAP Coast en Verde voor zijn rekening en ging voor ingetogen en stoer, met ontwerpen die aan de noordzijde privacy bieden en zich aan de zuidzijde juist openen naar het IJ. Orange Architects ontwierp KAAP Horn en het kleine zusje KAAP York met strakke onderste verdiepingen in wit beton en de bovenste etages opgetrokken uit cortenstaal als eerbetoon aan het industriële verleden van Noord. KAAP Blanc staat op naam van NEXT Architects en is een ode aan het gouden uur; het tijdstip van de dag waarop de zon op het water weerkaatst en de wereld in een gouden gloed hult. De zachte kleur van het beton, de brede ramen en balkons is een verwijzing naar het mooiste tijdstip van de dag. Ook het circulaire horecapaviljoen is van de hand van NEXT Architects en zal te midden van de woningen voor wat reuring zorgen.

De verkoop van de eerste fase start binnenkort en wordt begeleid door het makelaarsteam van Broersma Nieuwbouw en Christie’s Real Estate.WordPress Video Lightbox Plugin