COD en Being ontwikkelen 10.000 m2 kantoorruimte in Amsterdam

september 2019

Amsterdam – In Buiksloterham, grenzend aan Overhoeks in Amsterdam Noord, ontwikkelen Being Development en COD een hoogwaardig en duurzaam kantoorproject van 10.000 m2. Het project, genaamd Max & Moore, is ontworpen door Mei Architects.

 

Max & Moore komt aan de Asterweg in Buiksloterham te Amsterdam Noord. De ligging is uitstekend: direct aan het water van het Tolhuiskanaal en nabij Station Amsterdam Centraal. Max & Moore luidt de eerste fase van de herontwikkeling van een terrein met oude bedrijfsgebouwen in, dat eind 2017 door Being Development en COD verworven is.

 

Max & Moore is een modern en duurzaam kantorencomplex met een robuuste uitstraling, passend bij de industriële sfeer van Buiksloterham. Twee afzonderlijke gebouwen van respectievelijk 7.200 m2 en 2.800 m2 staan in verbinding middels een brugconstructie. Het complex beschikt over grote, flexibel in te delen verdiepingen met hoge plafonds en grote raampartijen. Naast kantoorruimte biedt het programma horecaruimte, 88 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling. Max & Moore streeft naar een BREEAM Excellent certificaat. De gebouwen worden geheel energieneutraal gemaakt, met een WKO-installatie in combinatie met PV-panelen op het dak en geïntegreerd in de gevel. Bijzonder zijn de dakterrassen en wintertuinen, waarmee vrijwel alle verdiepingen over unieke buitenruimtes beschikken.

 

Amsterdam Noord ondergaat een ingrijpende metamorfose tot een nieuw stedelijk centrum. Op de kavel van Max & Moore faciliteren Being Development en COD momenteel de pop-up werkplek-horeca-kunstruimte, OUMUAMUA. In Buiksloterham is Being Development ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling YOTEL Amsterdam, een 202 kamer tellend hotel dat zich eveneens aan de Asterweg bevindt. Begin dit jaar heeft COD De Werf opgeleverd, de eerste grootschalige woonontwikkeling op het NDSM-terrein en zijn zij momenteel bezig met de ontwikkeling van Het Dok. Een project met 449 huurwoningen. COD en Being Development sloegen eerder de handen ineen voor de ontwikkeling van nhow Amsterdam RAI, het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

 

Makelaars CBRE en NL Real Estate treden op als verhurende makelaars van Max & Moore. Volgens planning start de bouw begin 2020 en wordt het kantoor in het tweede kwartaal 2021 opgeleverd.

 

WordPress Video Lightbox Plugin