COD KOOPT MAURITSKADE HOTEL

januari 2014
COD heeft het gebouw aan de Mauritskade 57 in het Amsterdamse Oosterpark gekocht van de Universiteit van Amsterdam. Het betreft een voormalig onderwijsgebouw van ca. 6.000 m2 met een hotelbestemming. Het karakteristieke gebouw uit 1916 blijkt uitermate geschikt voor een hotelindeling. COD heeft in overleg met Stadsdeel Oost en de commissie Welstand en Monumenten in de afgelopen maanden een architectonische uitbreiding ontworpen. Op deze manier zijn circa 180 hotelkamers realiseerbaar. COD is momenteel in gesprek met geïnteresseerde hotelexploitanten voor deze unieke locatie.


Het gebouw zal worden herontwikkeld en uitgebreid, waarbij het bestaande gebouw zijn karakteristieke uitstraling behoudt. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande elementen, past dit project perfect in de duurzame filosofie van COD om bestaande gebouwen weer ‘future proof’ te maken.


Gezien het recente hotelbeleid van de gemeente Amsterdam is de Mauritskade 57 momenteel één van de weinige locaties nabij het centrum van Amsterdam met een zekergestelde hotelbestemming. De plannen zijn nog in ontwikkeling en er wordt uitgegaan van een oplevering in het voorjaar van 2015. De opening loopt dan parallel aan de afronding van de grootschalige renovatie van het Oosterpark, waardoor het hotel een prominente plaats in het groene park zal innemen.


COD werd bij deze transactie geadviseerd door NL Real Estate. De Universiteit van Amsterdam werd bijgestaan door DTZ Zadelhoff en Van Doorne.


Herontwikkelingsspecialist COD heeft diverse in het oog springende projecten opgeleverd en in ontwikkeling. Zo is recent het Martha Flora/Bronovo Alzheimerhuis te Den Haag opgeleverd en zijn de Amsterdamse projecten aan de Prins en Keizer (Vijzelstraat) en de 5Keizers (Keizersgracht) in uitvoering. Afgelopen maand is COD op de Zuidas tegenover de RAI gestart met de bouw van het Breeam Excellent hotel voor Motel One.

WordPress Video Lightbox Plugin