COD KOOPT SCHOOL HAARLEM

juni 2016
Juni 2016 – COD heeft de voormalige Ambachtsschool aan de Verspronckweg 148-150 in Haarlem gekocht van woonstichting De Key. Het complex omvat het monumentale hoofdgebouw van de school met bijgebouwen, drie woningen en een trafohuis en ligt in de populaire Kleverpark buurt. De school is gebouwd in 1920 en was tot 2010 in gebruik door de VMBO-school het Sterrencollege. De oppervlakte van het gehele complex is 19.600 m2.

COD zal de voormalige Ambachtsschool herontwikkelen naar woningen, met behoud van de monumentale uitstraling. De hoge ruimtes en klaslokalen van dit karakteristieke gebouw uit 1920 lenen zich uitstekend voor ruime appartementen. Dit project past daarmee in de strategie van COD om bestaande gebouwen een toekomstbestendige herbestemming te geven.

De Haarlemse woningmarkt volgt al enige tijd sterk de opwaartse marktontwikkeling van Amsterdam en dit project voorziet daarmee in het groeiende tekort aan goede appartementen in zowel de koop- als huursector.

COD werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door Savills en juridisch door CMS. Woonstichting De Key werd bijgestaan door JLL en Van Doorne.

COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, in aanbouw of zijn recentelijk opgeleverd. Zo is begin 2016 het Generator hotel opgeleverd met 138 kamers aan het Amsterdamse Oosterpark, in een voormalig onderwijsgebouw van de UvA. In het voorjaar is gestart met de bouwwerkzaamheden aan het voormalig Prinsengrachtziekenhuis te Amsterdam dat wordt getransformeerd naar woningen en kantoorruimte. In Rotterdam herontwikkelt COD het voormalige kantoor van De Nederlandsche Bank. Tevens is gestart met de nieuwbouw van Nautique Living op de NDSM-werf en het woonproject RIV// op de Zuidas. Het iconische RAI-hotel, met 650 kamers het grootste hotel van Nederland, is momenteel nog in ontwikkeling; de bouw hiervan zal in de tweede helft van 2016 aanvangen.

WordPress Video Lightbox Plugin