COD levert project Het Dok aan Bouwinvest

februari 2019

COD en Verweij Mungra Vastgoed hebben het project Het Dok geleverd aan het Bouwinvest Dutch Residential Fund. Het project bestaat uit 314 vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment en 135 huurwoningen in het  sociale segment.

 

Direct na de levering is Van Wijnen gestart met de sloop, sanering en bouwwerkzaamheden. Het project wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. COD, Verweij Mungra Vastgoed en Bouwinvest streven hoge duurzaamheidsambities na om het gebouw toekomstbestendig te maken. Het Dok behaalt een hoge GPR score en scoort uitstekend op energiezuinigheid met een lage EPC. Er wordt gewerkt aan een mobiliteitsconcept waarbij bewoners gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld (elektrische) deelauto’s.

 

Het Dok ligt op het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. De locatie is uitstekend: nabij Amsterdam Centraal en de snelweg A10. Er gebeurt bovendien veel in het gebied. Het zal zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, scholen, recreatieve voorzieningen en winkels.

 

Gert-Wim Bos, Directeur COD, namens COD en Verweij Mungra Vastgoed: ‘De start van dit omvangrijke project is het bewijs van het succes van de NDSM werf als woon- en verblijfgebied. Dat hebben we gezien bij ons project De Werf en nu bij Het Dok. De robuuste architectuur sluit goed aan bij de historische NDSM werf. Wij zijn erg tevreden over het intensieve samenwerkingstraject met de gemeente, waardoor we nu een mooie combinatie hebben van een levendige plint, sociale huurwoningen en woningen voor de middenhuur.’

WordPress Video Lightbox Plugin