COD ontwikkelt appartementencomplex The Newton in Amsterdam

december 2020

Amsterdam – In de Kop Zuidas ontwikkelt COD 101 energiezuinige en moderne vrije sector huurappartementen. Het project, genaamd The Newton, is ontworpen door Diederendirrix Architecten.


The Newton komt aan het nieuwe Hogelandplein en de Gaasterlandstraat, nabij de RAI en de Rivierenbuurt. De ligging is bijzonder aantrekkelijk: stedelijk wonen dichtbij de gezelligheid van de Rivierenbuurt en het groen van het Amstelpark gecombineerd met uitstekende bereikbaarheid, per fiets, auto én openbaar vervoer.


Het project is totaal 12.000 m2 BVO, bestaand uit 101 appartementen, variëren van circa 46 tot 110 m2, een ondergrondse parkeergarage voor 55 auto’s en een herkenbare commerciële ruimte van 175 m2 op de begane grond aan het Hogelandplein.


The Newton staat voor ‘licht’: de driehoekige vorm van het gebouw, hoge plafonds van 2,9 meter en de ranke, bijna kamerhoge kozijnen, laten zoveel mogelijk zonlicht toe in de appartementen en zorgen voor prachtige uitzichten. De appartementen liggen rond de groenblijvende binnentuin vol planten en bomen om te kunnen genieten van de natuur, midden in Amsterdam.


COD is zeer actief in de Kop Zuidas. Zo werden eerder Motel One, het appartementencomplex RIV//, het nhow Amsterdam Rai en appartementencomplex SUD door COD gerealiseerd.


WordPress Video Lightbox Plugin