COD rondt verkoop appartementencomplex Sud op de Zuidas succesvol af

juli 2020

Alle 45 woningen van het project Sud in de Kop Zuidas in Amsterdam zijn verkocht. Slokker Bouwgroep verzorgde de realisatie en draagt alle appartementen over aan de nieuwe bewoners.


Het project bevindt zich in de Kop Zuidas, gelegen aan het nieuwe Hogelandplein en de Zuidelijke Wandelweg, nabij de RAI en de Rivierenbuurt. Sud bestaat uit 45 energiezuinige en luxe koopappartementen variërend in grootte van 65m2 tot 200m2. Onder het gebouw is een parkeergarage voor 47 auto’s. Eefje Voogd Makelaardij en Broersma Nieuwbouw hebben de verkoop begeleid.


De 550 m2 commerciële ruimte in de begane grond direct aan het Hogelandplein is inmiddels opgeleverd aan de nieuwe eigenaar. De verkoop is begeleid door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

Het gebouw is door het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov ontworpen in de stijl van de architectuur van Plan Zuid van Berlage. Er is zorgvuldig gebruik gemaakt van gedetailleerde metselwerkpatronen en expressieve, gebouwhoge erkers met loggia’s.


COD is zeer actief in de Kop Zuidas. Zo werden eerder het 320 kamer tellende Motel One, het appartementencomplex RIV// met 67 woningen en het nhow Amsterdam RAI met 650 hotelkamers door COD gerealiseerd.

WordPress Video Lightbox Plugin