COD start gebiedstransformatie SPOT in Amstel III

april 2018

SPOT Amsterdam is  een nieuwe woonlocatie in het Amstel III gebied in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkelcombinatie heeft groen licht gekregen van de gemeente Amsterdam voor de transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie. Er is straks plek voor ongeveer 1.000 nieuwe woningen en 20.000 m² aan nieuwe werk- en overige functies.

 

COD en DUQER zijn de bedenkers van het plan. SPOT Amsterdam staat voor nieuw Amsterdams wonen: een kosmopolitische, nieuwe wijk met circa 1.000 koop- en huurappartementen. Het merendeel van het woningaanbod betreft compacte (ca. 45-71 m²) en medium sized (ca. 85 m²) appartementen in appartementengebouwen en nieuwe woontorens rondom nieuwe pleinen. Naast wonen is er plek voor kleine ambachten, nieuwe werkconcepten, kleinschalige horeca, detailhandel en sport. Het masterplan is getekend door KAAN Architecten. Landschap- en interieurontwerper Inside Outside tekent het ontwerp van de openbare ruimte waarbij sport en gezondheid centraal staan. Begin 2019 zijn de eerste ontwikkelingen zichtbaar.

 

SPOT Amsterdam

SPOT Amsterdam ligt tussen de stad én het groene buitengebied, zoals de Gaasperplas en de Ronde Hoep. Toekomstige bewoners zijn straks zo in het centrum van Amsterdam, op Schiphol of de Zuidas. Grootstedelijke voorzieningen zoals de Johan Cruyff ArenA, Pathé Arena, Afas Live, Amsterdamse Poort en de Ziggo Dome liggen op loopafstand. Aanmelden om op de hoogte te worden gehouden kan via www.spotamsterdam.nl.

 

Transformatie Amstel III

SPOT ligt in Amstel III, momenteel de grootste gebiedstransformatie in Amsterdam, waarvan in december 2017 de transformatie-ambitie door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld. De hele corridor van de Amstel tot aan het AMC gaat op de schop. De gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuidoost zijn zeer actief in het aanjagen van de transformatie en het positioneren van het gebied en de deelgebieden. SPOT Amsterdam maakt daar als voorloper een belangrijk deel van uit.

WordPress Video Lightbox Plugin