COD START MET BOUW RIV//

februari 2016
Februari 2016 – Na een succesvolle start van de verkoop van de eerste fase koopwoningen is COD eind 2015 gestart met de bouw van het project RIV//wonen. Inmiddels is het heiwerk gereed en loopt de bouw geheel volgens planning.

Het project bevindt zich op kavel H1-H2 in de Kop Zuidas, gelegen aan het water vlakbij de Rivierenbuurt. Het ontwerp van het woongebouw met de bijzondere gevels en grote raampartijen is ontworpen door NEXT Architects. Op een hedendaagse wijze is invulling gegeven aan de architectuur van de Amsterdamse School die zo kenmerkend is voor Amsterdam Zuid. Hoge plafonds en diepe balkons geven extra kwaliteit aan de woningen. Het komend jaar zal Pleijsier Bouw werken aan de bouw van 67 appartementen. Bestaande uit 44 luxe koopwoningen, 23 huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage.

De officiële handeling zal in de loop van het eerste kwartaal in 2016 volgen samen met de nieuwe bewoners van RIV//. Daarnaast zal de verkoop van de tweede en laatste fase aangekondigd worden. De oplevering van het project staat gepland in het eerste kwartaal van 2017.

COD heeft diverse in het oog springende projecten in (her)ontwikkeling en opgeleverd. Zo is deze maand Generator hostels aan de Mauritskade met 168 kamers in het Amsterdamse Oosterpark opgeleverd. De bouwwerkzaamheden voor ongeveer 70.000m2 aan studentenwoningen en startersappartementen voor Nautique Living in Amsterdam Noord zijn in kwartaal vier 2015 gestart.

WordPress Video Lightbox Plugin