COD tekent ontwikkelovereenkomst voor realisatie stadswijk SPOT

januari 2019

SPOT Amsterdam is een nieuwe woonlocatie in het Amstel III-gebied in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkelcombinatie bestaande uit COD en DUQER heeft het afgelopen jaar in een intensieve dialoog met de gemeente Amsterdam haar ambities gestalte gegeven. Dit heeft geleid tot de vaststelling van een Stedenbouwkundig Plan en kavelpaspoorten voor de deelontwikkelingen. Met het tekenen van de ontwikkelovereenkomst is er groen licht voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie. SPOT biedt straks plek aan circa 1.100 nieuwe woningen en 20.000 m² aan nieuwe werk- en overige functies. COD en DUQER zijn de bedenkers van het plan. Eind 2019 wordt naar verwachting gestart met de bouwwerkzaamheden.

 

‘Superior Plan of Transformation’

SPOT Amsterdam staat voor nieuw Amsterdams wonen: een kosmopolitische, nieuwe stadswijk met circa 1.100 nieuwe koop- en huurappartementen in een attractief hoogbouwmilieu. Het plangebied behelst ca. 120.000 m2. In totaal maken 6 kantoorgebouwen plaats voor 9 nieuwe gebouwen met hoogtes tot en met 100 meter. Met de ontwikkeling voegt SPOT een nieuwe en bijzondere hoogbouwwijk toe aan de stad. Het merendeel van het woningaanbod betreft compacte (ca. 45-71 m²) en medium sized (ca. 85 m²) appartementen in zowel de sociale, middeldure als vrije sector. Naast wonen is er plek voor kleine ambachten, nieuwe werkconcepten, kleinschalige horeca, detailhandel en sport. Het masterplan is getekend door KAAN Architecten. De eerste gebouwen worden ontworpen door KAAN Architecten en Klunder Architecten. Voor de andere plandelen worden nog architectenbureaus geselecteerd. Landschap- en interieurontwerper Inside Outside tekent het ontwerp van de openbare ruimte waarbij sport en gezondheid centraal staan.

SPOT maakt onderdeel uit van een grotere gebiedstransformatie rondom de Hogehilweg en de Hondsrugweg. De ontwikkelcombinatie maakt zich samen met de andere ontwikkelaars in het gebied sterk voor de komst van het Hondsrugpark op de plek van de huidige Hondsrugweg.

 

SPOT Amsterdam

De nieuwe wijk ligt tussen de stad en het groene buitengebied, zoals de Gaasperplas en de Ronde Hoep. Toekomstige bewoners zijn straks in korte tijd in het centrum van Amsterdam, op Schiphol of de Zuidas.

Grootstedelijke voorzieningen zoals de Johan Cruyff ArenA, Pathé Arena, AFAS Live, Amsterdamse Poort en de Ziggo Dome liggen op loopafstand.

 

Transformatie Amstel III

SPOT ligt in Amstel III, momenteel de grootste gebiedstransformatie in Amsterdam, waarvan in december 2017 de transformatie-ambitie door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld. De hele corridor van de Amstel tot aan het AMC gaat op de schop. In totaal worden er circa 10.000 woningen toegevoegd waardoor een gemengde stadswijk ontstaat. De gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuidoost zijn zeer actief in het aanjagen van de transformatie. SPOT Amsterdam maakt daar als voorloper een belangrijk deel van uit. Aanmelden om op de hoogte te worden gehouden kan via www.spotamsterdam.nl.

WordPress Video Lightbox Plugin