COD verkoopt 449 huurwoningen aan Bouwinvest Residential Fund

februari 2018

COD en Verweij Mungra Vastgoed ontwikkelen Het Dok met 449 woningen. De ontwikkelcombinatie realiseert hiermee bijna 1400 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam. Dit is een substantieel deel van het totaal aantal geplande woningen in dit gebied. COD en Verweij Mungra Vastgoed zijn op deze manier nauw betrokken bij de herontwikkeling van het NDSM-terrein van een industrieel terrein naar een gemixt stedelijk gebied.

 

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen met buitenruimte in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment.

 

De metselwerk gevels worden verrijkt door betonrasters, die het gebouw een stoere uitstraling geven die past op de NDSM – werf. Het gebouw heeft een brede onderbouw met drie torens. In de commerciële ruimten op de begane grond komen voorzieningen voor de bewoners en de buurt. De woningen kennen een grote verscheidenheid aan woningtypen variërend van 50 tot 106 vierkante meter.

 

COD, Verweij Mungra Vastgoed en Bouwinvest streven hoge duurzaamheidsambities na, dus het gebouw zal toekomstbestendig worden, een hoge GPR score behalen en energiezuinig zijn (lage EPC).

 

Het Dok ligt op het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf, direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. De locatie is uitstekend: nabij Amsterdam Centraal en de snelweg A10. Er gebeurt bovendien veel in het gebied. Het zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, scholen, recreatie en retail.

 

Investeren in gebieden

Bouwinvest is samen met COD en Verweij Mungra Vastgoed nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gehele NDSM-terrein West. Zo ontwikkelde COD samen met Verweij Mungra Vastgoed en investeerde Bouwinvest in het project De Werf met 543 middenhuurwoningen. Bouwinvest stapte ook in 403 studentenwoningen met COD en Student Experience. Het totaal komt daarmee uit op 1400 woningen.

 

Gert-Wim Bos, Directeur COD: “Wij zijn blij dat we met Het Dok onze relatie met Bouwinvest op het NDSM-terrein weten te bestendigen. Bouwinvest ziet net als wij de grote potentie van het NDSM-terrein als locatie om te wonen, te werken, te verblijven en te studeren. Samen met Bouwinvest werken we hier aan één van  grootste en meest veelzijdigewoongebieden van Amsterdam. Door de mix aan woonproducten en voorzieningen zal dit deel van Amsterdam tot één van de meest bruisende locaties van de stad gaan behoren.”

 

“Als lange termijn investeerder kijkt Bouwinvest bij voorkeur naar een groter gebied. Met De Werf, Student Experience en Het Dok zorgen wij ervoor dat er op het NDSM-terrein plaats is voor alle huurderssegmenten: studenten, sociaal, middenhuur en vrije sector huur. Een stedelijk gebied met een mix aan functies maakt een gebied voor nu en in de toekomst aantrekkelijk en zorgt ervoor dat wij een stabiele stroom van huurinkomsten hebben,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

 

De start bouw van Het Dok is voorzien in 2018 en het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

 

WordPress Video Lightbox Plugin