COD VERKOOPT DE NIEUWE BOOMPJES

januari 2017

COD heeft het kantoorgebouw De Nieuwe Boompjes verkocht aan Cording en Warburg-HIH. Cording Real Estate Group, de Europese vastgoed investment en asset manager met focus op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux, en Warburg HIH Invest Real Estate (Warburg-HIH Invest) hebben eind december 2016 voor het gezamenlijk gestarte “Benelux Commercial Real Estate Fund” het eerste pand aangekocht.

Het betreft het monumentale kantoorgebouw “De Nieuwe Boompjes” in het centrum van Rotterdam.
Het in 1950 gebouwde pand, als Bijbank van De Nederlandsche Bank, is in 2016 compleet gesaneerd en gerenoveerd. Het verhuurbare metrage bedraagt ongeveer 8.930 vierkante meter, waarvan 70% door COD is verhuurd. Het pand is verhuurd aan meerdere huurders. Grootste huurders zijn EY, de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs, Kaan Architecten, Parthenon en Unibarge. COD blijft met het makelaarsteam van JLL en Briq betrokken bij de verhuur.
“Met deze grondige monumentale herontwikkeling heeft COD een mooi modern en duurzaam gebouw gecreëerd, dát is onze doelstelling en dat wordt gewaardeerd door HIH Warburg, daar zijn wij zeer verheugd mee.”
Verkoper is bij deze transactie geadviseerd door JLL Capital Markets en CMS Derks Star Busmann. De koper is geadviseerd door PLOT Real Estate. DLA Piper was verantwoordelijk voor de juridische, Stevens van Dijck voor de technische en KPMG voor de fiscale kwesties.
René de Heus, Directeur Investment Benelux bij Cording: “Deze eerste aankoop toont aan dat we met ons team zelfs in deze competitieve marktomgeving interessante beleggingsobjecten kunnen identificeren en aankopen. ‘De Nieuwe Boompjes’ is een monumentaal pand met veel karakteristieke details van de oorspronkelijke bouw. Samen met de hoogwaardige uitrusting van de verkeers- en verhuurruimtes is het een zeer speciaal aanbod voor huurders die een werkomgeving waarderen die los staat van de gebruikelijke inrichting en standaards. De kleinschaligere verhuur biedt diverse en stabiele huurinkomsten.”
Over Warburg-HIH Invest
Warburg-HIH Invest Real Estate bschikt als vastgoedinvesteringsmanager met een vastgoedvermogen van 5,9 miljard euro over een uitgebreid track record in de realisering van investeringsoplossingen. Warburg-HIH Invest realiseert als kwaliteitsaanbieder producten en diensten met meerwaarde. Deze hoge eisen worden gestaafd met de maatschappijen HIH Real Estate en de in 1798 opgerichte particuliere bank M.M.Warburg & CO. www.warburg-hih.com
Over Cording Real Estate Group
Cording Real Estate Group, met het hoofdkantoor in Londen, is een onafhankelijke en op Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Benelux gerichte vastgoedonderneming, die zowel investment management, asset management als property management aanbiedt. Cording heeft momenteel circa 2,4 Miljard euro aan asset under management, met 98 medewerkers die werken vanuit vijf vestigingen in Duitsland, twee in het Verenigd Koninkrijk en één in Nederland. www.cordinggroup.com
Over COD
COD is een creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, in aanbouw of zijn recentelijk opgeleverd. De bouw en verkoop van de woningen in het voormalig Prinsengrachtziekenhuis te Amsterdam is gestart: project HOF. Tevens is gestart met de nieuwbouw van ruime 950 woningen voor project De Werf op de NDSM-werf in Amsterdam en het woonproject RIV// op de Zuidas. Het iconische RAI-hotel, met 650 kamers het grootste hotel van Nederland, is momenteel ook in aanbouw op de Zuidas. De bouwwerkzaamheden voor de transformatie van het Haagse Maanplein complex met 500 woningen start op korte termijn.

WordPress Video Lightbox Plugin