COD VERKOOPT RAI HOTEL

april 2017
April 2017 – Recent is het nhow Amsterdam RAI hotel door ontwikkelaars COD en Being Development verkocht aan AXA Investment Managers – Real Assets, handelend namens haar klanten, in een joint venture met het Deense pensioenfonds ATP.

COD en Being Development zijn in februari 2015 verkozen tot winnaar uit 11 inschrijvende partijen van de tender uitgeschreven door de gemeente Amsterdam en congrescentrum RAI. Het spraakmakende ontwerp van het gebouw is van OMA, het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas. Het hotel wordt voor het grootste deel gehuurd door NH Hotel Group met hun ‘disruptive brand’ nhow en bevat 650 kamers, bestaande uit 12 verschillende typen en een tweelaags presidential suite. Hiermee wordt het hotel het grootste van de Benelux. Het gebouw bevat bovendien een skybar- en restaurant, een multimediastudio op 91 meter hoogte, een spa/wellness, horeca op de begane grond, en een parkeergarage met 200 plekken onder het gebouw. Het uiterst duurzame gebouw heeft een BREEAM Excellent ontwerpcertificering ontvangen, met de hoogste score ooit voor een hotel in Nederland.

NH Hotel Group heeft een 25-jarig huurcontract gesloten voor het hotel. Daarnaast zijn de ontwikkelaars exclusief in gesprek met een huurder voor de horeca-unit op de begane grond. De spa/wellnes op de tiende verdieping zal ook aan een derde partij verhuurd worden en de bovenste verdieping met skybar- en restaurant wordt door NH onderverhuurd aan een bijzondere en zeer ervaren horeca-exploitant. Voor de parkeergarage is een 20-jarige huurovereenkomst gesloten met de RAI.

Pleijsier Bouw is in september 2016 gestart met de bouw van het project. Inmiddels zitten er circa 1.000 heipalen in de grond, worden de damwanden gestempeld en wordt de tweelaagse ondergrondse parkeergarage uitgegraven. De ondergrondse werkzaamheden worden nauwkeurig gemonitord door engineeringsbureau Crux, mede door de nabije aanwezigheid van de Noord/Zuid lijn en de A10. De bouw van het project is live te volgen op www.buildingnhow.amsterdam.

CMS was verantwoordelijke voor de juridische ondersteuning van de ontwikkelaars in het verkoopproces. De kopers werden juridisch ondersteund door Loyens & Loeff.

Voor meer informatie met betrekking tot dit persbericht kunt u contact opnemen met:
COD: Gert-Wim Bos | gert-wim@development.cod.nl | 020-2621212

WordPress Video Lightbox Plugin