COD verkoopt Schiphol Hotel aan Corendon Hotels & Resorts

februari 2018

COD heeft een overeenkomst gesloten met Corendon Hotels & Resorts voor de verkoop van het Schiphol Hotel in Badhoevedorp. Het betreft de transformatie van een voormalig kantoorgebouw dat lang leeg stond en in 2014 door COD op risico is verworven. In het gebouw exploiteert Corendon Hotels & Resorts vanaf 1 maart 2018 het 175 kamers tellende Urban Wing Hotel. Het hotel is onderdeel van Corendon Village dat verdeeld over de verschillende gebouwen in totaal 680 kamers beslaat.

 

Samen met Idea Ontwerp heeft COD een plan gemaakt om het sterk verouderde kantoorgebouw weer future proof te maken. Zo is het energielabel sterk verbeterd en zijn er energiezuinige en duurzame ingrepen gedaan zodat er een zeer modern hotel is gecreƫerd. Het casco en de natuurstenen gevel zijn hergebruikt. De nieuwe uitstraling zal op deze zichtlocatie direct aan de A4 en A9 een landmark worden.
Corendon Village is verspreid over drie panden, waaronder het voormalige Sony-gebouw. Dit gebouw wordt geheel ingericht als viersterren plus hotel met een breed scala aan ondersteunde functies zoals een zwembad van 26 meter, een spa en een bioscoop en diverse F&B concepten. In het derde en nieuwgebouwde pand komen long stay appartementen. Corendon Village wordt vanaf 1 maart 2018 gefaseerd geopend. De verwachte openingsdatum van het gehele complex is 1 mei 2018.

 

Met deze transactie geeft COD invulling aan de ambitie om gebouwen duurzaam te transformeren voor specifieke gebruikers, waarbij bestaande, maar verouderde gebouwde omgeving nieuw leven wordt ingeblazen.

 

COD is bij deze verkoop begeleid door CBRE Hotels en CMS CMS Derks Star Busmann. Pleijsier Bouw is de hoofdaannemer.

WordPress Video Lightbox Plugin