COD verwerft nieuwe ontwikkellocatie op NDSM werf

februari 2018

In december heeft COD drie bestaande industriële gebouwen uit de Hulshoff portefeuille gekocht, waarvan twee in Amsterdam en een in Almere. Twee locaties worden langjarig verhuurd en zijn als belegging verkocht aan Urban Industrial.

 

De derde locatie aan de Van Riesmdijkweg op de NDSM werf in Amsterdam heeft COD aangekocht voor ontwikkeldoeleinden. Samen met de gemeente en de omgeving zal COD de komende jaren werken aan de planvorming voor deze locatie. Functies als een kunsthal, woningen, publieke ruimte en voorzieningen krijgen hier een plek.

 

COD heeft reeds ruime ervaring op de NDSM werf met projecten als De Werf en Het Dok. Bij elkaar bijna 1400 woningen en een mix aan openbare voorzieningen op de begane grond. Deze projecten zijn tot stand gekomen met gebruik van onder andere een crowdsourcing platform “wat zou u willen op deze plek?” en door kunstenaars uit de buurt te betrekken. Ook voor de derde locatie zal COD een samenwerking opzoeken met direct betrokkenen van de NDSM werf.

 

COD werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Nauta Dutilh. Hulshoff werd commercieel geadviseerd door Savills.

 

Het Dok

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen met buitenruimte in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment.

 

De Werf
De in totaal 7 blokken van het project de Werf worden allemaal afgenomen door Bouwinvest. Het eerste blok, Blok A, is inmiddels volledig in gebruik door Student Experience. Het laatste blok wordt verwacht eind 2018/begin 2019 te worden opgeleverd.

WordPress Video Lightbox Plugin