COD VOLTOOIT 5KEIZERS

maart 2014
Maart 2014 – Onlangs heeft de oplevering plaatsgevonden van het project de 5Keizers te Amsterdam. Het grachtencomplex van in totaal circa 18.000 m2 aan de Keizersgracht is door (her)ontwikkelaar COD ontwikkeld in opdracht van Credit Suisse Asset Management. Door de herontwikkeling is een mix ontstaan van wonen, werken, onderwijs en retail.


COD heeft de volledige herontwikkeling uitgevoerd in opdracht Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH ten behoeve van het CS-Euroreal fonds. De 5Keizers bestaat uit vijf aan elkaar geschakelde grachtenpanden. Na het vertrek van de laatste huurder in 2007 heeft het project langjarig leeg gestaan. Het complex is tot het skelet gestript en weer opgebouwd tot een toekomstbestendig en flexibel te gebruiken gebouw. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Dam & Partners. De bouw is uitgevoerd door Du Prie Bouw en Ontwikkeling uit Leiden. Na een bouwtijd van circa 15 maanden is het complex verduurzaamd en volledig afgestemd op de eisen van de huidige tijd. Het gebouw is hiermee onder andere verbeterd van energielabel E naar energielabel A.


Inmiddels de vestiging is Nyenrode New Business School ingetrokken ten behoeve van haar internationale management opleidingen en heeft de duurzame supermarkt Marqt reeds in oktober 2013 haar winkel in het complex geopend met entree aan de Wolvenstraat. Voor de resterende beschikbare 6.000 m2 kantoorruimte lopen gesprekken met huurkandidaten. De verhuur is in handen van Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.


Met de oplevering van de 5Keizers door COD heeft Amsterdam de 200.000ste vierkante meter transformatie van leegstaande kantoren gerealiseerd in de afgelopen beleidsperiode van de Gemeente Amsterdam.


COD (her)ontwikkelt vastgoedprojecten in heel Nederland. Zo is eind 2013 in Den Haag een woonvoorziening voor ouderen met een dementie succesvol opgeleverd. In het centrum van Amsterdam wordt in samenwerking met Borghese Real Estate en Keystone Vastgoed het complex PrinsenKeizer herontwikkeld. Ook wordt een voormalig universiteitsgebouw aan de Mauritskade in Amsterdam getransformeerd naar hotel en is COD in Rotterdam actief aan de Maas met de herontwikkeling van het monumentale Nederlandsche Bank gebouw op de Boompjes. In januari 2014 is op de Zuidas de eerste paal geslagen voor een hotel met 315 kamers voor Motel One.

WordPress Video Lightbox Plugin