EERSTE PAAL NAUTIQUE LIVING

februari 2016
Februari 2016 – COD, Borghese, Verweij Mungra en Bouwinvest slaan eerste paal ‘Nautique Living’, Amsterdam

In bijzijn van Laurens Ivens, wethouder Wonen van Amsterdam werd maandag 15 februari jl. het officiële startsein gegeven voor de bouw van ‘Nautique Living’ op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Nautique Living is een ontwikkeling van Noordas B.V.; een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed.

Nautique Living wordt een levendig appartementencomplex met een mix aan functies. Naast 553 vrije sector huurappartementen komt er een complex met 402 studentenwoningen en bijbehorende commerciële ruimten. Tevens worden er 170 parkeerplaatsen gerealiseerd.

475 vrije sector huurappartementen zijn een belegging van Bouwinvest namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. De studentenwoningen worden geëxploiteerd door Student Experience, een onderdeel van Verweij Mungra Vastgoed.

Wethouder Wonen van de Gemeente Amsterdam Laurens Ivens: “Amsterdam is een stad waar veel mensen graag willen wonen. Om ervoor te zorgen dat we voldoende woningen hebben voor jongeren, ouderen, alleenstaande en gezinnen moet er veel gebouwd worden in de stad. Dit project is een mooi voorbeeld van bouwen voor verschillende groepen. Naast woningen voor studenten is hier plek voor diegene die doorgroeien op de arbeids- en woningmarkt. Een dynamisch project op een prachtige plek in Amsterdam”.

Gert-Wim Bos, Directeur COD : “Met de start van dit grootstedelijke project dragen we bij aan een nieuw stuk stad in Noord. De visie die we een aantal jaren geleden hebben ontwikkeld om op creatieve wijze starters- en studentenwoningen te maken op het NDSM geven we nu fysiek gestalte. Dit is pionieren in optima forma”.

Allard van Spaandonk, Directeur Nederland van Bouwinvest: “Opnieuw voegen wij een substantieel aantal nieuwe huurwoningen in het middeldure segment toe aan de Amsterdamse markt. Met naar schatting 10.000 nieuwe inwoners per jaar is de behoefte aan dergelijke woningen heel groot. Het creatieve en nog wat industriële karakter van de voormalige NSDM Werf zal een grote doelgroep zeker aanspreken”.

Johan Verweij, Directeur Student Experience: ” Door het toevoegen van deze 402 studentenwoningen aan de huidige portefeuille kunnen wij onze klanten, naast een woning in Amsterdam Zuid en Oost, binnenkort ook op het fantastische NDSM terrein (Amsterdam Noord) verwelkomen.”

De locatie
Het project ligt op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. De NDSM-werf is een locatie met een rijke en bijzondere geschiedenis. NDSM staat letterlijk voor Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij en is in die vorm actief geweest tot 1979. Nu is het een plek die vibreert! Het gebied, dat zich kenmerkt door een industriële uitstraling met een veelheid aan functies, transformeert zich naar een plek om te wonen, werken, recreëren en genieten met als thema ‘Mix to the Max’.
Twee torens van 60 meter hoog en de toepassing van robuuste materialen kenmerken de bijzondere industriële architectuur; een ontwerp van Oever Zaaijer.

De planning
De realisatie van Nautique Living wordt in drie fases uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrije sector huurwoningen, alsmede de 402 studentenwoningen en een parkeergarage met daarop een gezamenlijke binnentuin.

Fase 2 betreft 225 vrije sector huurappartementen. De start bouw van fase 2 is voorzien in mei 2016.

In Fase 3 worden nog eens 78 woningen gerealiseerd.

Namens COD, Borghese en Verweij Mungra Vastgoed is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de Noordas B.V. juridisch begeleid.

De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw.

WordPress Video Lightbox Plugin