EERSTE PAAL VOOR HOTEL OP ZUIDAS

januari 2014
Januari 2014 – Op donderdag 30 januari heeft de officiële handeling plaats gevonden voor de start van de bouw van het hotel voor de Duitse budget-design keten Motel One. De ontwikkeling behelst 315 hotelkamers en ca. 1.000 m2 aan nog te verhuren winkel- en/of horecaruimte.


Op het C1 kavel aan de Europaboulevard, tegenover de hoofdingang van congrescentrum RAI Amsterdam werd tijdens een feestelijke bijeenkomst door Philippe Weyland, board member van Motel One, Robert Dijckmeester, adjunct directeur Dienst Zuidas, Bent Muehlena, Head of Real Estate Project Management van Union Investment Real Estate GmbH en Gert-Wim Bos, directeur COD, de symbolische eerste paal geslagen.


Tijdens de bijeenkomst ontving Gert-Wim Bos van COD uit handen van directeur Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent (vier sterren) ontwerpcertificaat voor deze eerste Nederlandse Motel One vestiging. In het ontwerp zijn o.a. zonnecollectoren, PV-cellen, groendaken, een optimale daglichttoetreding, waterbesparing, een WKO installatie, een binnenplaats met geluidscherm en nestgelegenheid voor vleermuizen geïntegreerd. Het is het eerste Excellent ontwerpcertificaat voor een zelfstandig hotelgebouw.


Het gebouw is ontworpen door ZZDP architecten. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door hoofdaannemer Pleijsier Bouw. De projectfinanciering wordt verzorgd door de Deutsche Hypothekenbank. De opening van het hotel is gepland in het tweede kwartaal van 2015.


COD (her)ontwikkelt vastgoedprojecten in heel Nederland. Zo is eind 2013 in Den Haag een woonvoorziening voor ouderen met een dementie succesvol opgeleverd. In het centrum van Amsterdam herontwikkelt COD het complex de 5Keizers aan de Keizersgracht. Ook wordt een voormalig universiteitsgebouw aan de Mauritskade getransformeerd naar hotel en is COD in Rotterdam actief aan de Maas met de herontwikkeling van het monumentale Nederlandsche Bank gebouw op de Boompjes.


In Kop Zuidas het deelgebied waar Motel One wordt gebouwd, zijn al Stadsdeelkantoor Zuid, de appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College en Flow Amsterdam gerealiseerd. Recent is broedplaats en restaurant Old School geopend.


De Motel One Group, gevestigd in München, werd opgericht in 2000. Gebaseerd op het concept “goed design voor weinig geld” biedt Motel One hoogwaardige dienstverlenging en een goed ontwerp voor prijsbewuste gasten op centrale locaties. Motel One heeft momenteel 47 hotels in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk met ongeveer 10.700 kamers. Het doel is om de portefeuille te laten groeien naar 72 hotels en 18.000 kamers in 2016.

WordPress Video Lightbox Plugin