FEESTELIJKE OPENING MOTEL ONE

november 2015
November 2015 – Op 5 november is in Amsterdam op feestelijke wijze de opening van het door COD ontwikkelde Motel One Amsterdam gevierd. De opening werd verricht door Daniel Müller (management board Motel One), Klaas de Boer (directeur Zuidas gemeente Amsterdam.) en Gert-Wim Bos (directeur COD). De Duitse budget design hotelketen zet met deze vestiging de eerste voet op Nederlandse bodem. Motel One Amsterdam ligt tegenover beurs- en congrescentrum RAI en telt 320 kamers. Met deze locatie in Zuidas zijn hotelgasten in een paar minuten op Schiphol en in een kwartier in het centrum van Amsterdam. De One Lounge is zoals in elk hotel met lokale thema’s uitgedost; in Amsterdam zie je in het interieur overal fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachtenpanden terugkomen.

Motel One Amsterdam is ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar COD. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van architectenbureau ZZDP en is bekroond met het BREAAM **** Excellent certificaat. Voor Motel One Amsterdam is een zogenaamd ‘bespoke’ traject doorlopen en het is daarmee het eerste hotel in Nederland dat aan deze duurzaamheidscriteria van BREAAM voldoet. Het project is uitgevoerd door Pleijsier Bouw.

COD is een creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft diverse in het oog springende projecten opgeleverd en in ontwikkeling. In december 2015 wordt hotel Generator met 168 kamers in het Amsterdamse Oosterpark voltooid. Binnenkort starten de bouwwerkzaamheden voor studentenwoningen en startersappartementen voor Nautique Living in Amsterdam Noord en koop- en huurappartementen voor het project RIV aan de Zuidas. Verder is de ontwikkeling gestart van het Amsterdamse Prinsengrachtziekenhuis en het iconische nhow Amsterdam Rai hotel met 650 kamers.

WordPress Video Lightbox Plugin