FINANCIERING RAI HOTEL

juni 2016
Juni 2016 – ABN AMRO Real Estate Clients en ontwikkelaar COD hebben vandaag op de Provada de overeenkomst voor de financiering van de ontwikkeling van het 650 kamers tellende nhow Amsterdam RAI Hotel ondertekend.

Bas Rutten, Senior Director ABN AMRO Real Estate Clients: “Dit spraakmakende project is uniek voor Amsterdam, Nederland en Europa. We zijn trots om een professionele partij als COD te kunnen faciliteren met deze hotelontwikkeling. Het past goed binnen onze strategie om duurzame en ambitieuze projecten te ondersteunen die het binnenstedelijke leefmilieu verbeteren en bijdragen aan de consumenten behoeften van de toekomst”.

Het iconische gebouw, ontworpen door OMA (het bureau van Rem Koolhaas) is voor 25 jaar verhuurd aan de NH Hotel Group. NH zal het gebouw in gebruik nemen met haar vernieuwende concept nhow. In het hotel zal ruimte zijn voor 650 kamers, een top restaurant/bar met sky lounge op de bovenste verdieping, een televisiestudio, een parkeergarage met 200 plekken, een retail/horeca unit op de begane grond en een wellnesscentrum op de 10e verdieping.

Gert-Wim Bos, Directeur van COD: “Met ABN AMRO hebben we een belangrijke financiële partner aan boord voor de realisatie van het project. De financiering toont op een krachtige wijze aan dat het vertrouwen van de markt voor dit iconische project groot is.”

Het uiterst duurzame gebouw wordt ontwikkeld door COD in samenwerking met Being Development en zal worden gebouwd door Pleijsier Bouw. De bouw van het hotel zal in september 2016 starten. De opening staat gepland voor medio 2019.

Het spraakmakende ontwerp van Rem Koolhaas, geïnspireerd op de prominente reclamezuil ‘Het Signaal’, sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex en biedt tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling.

In juni 2014 schreven Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI. Het winnende concept van OMA, COD, Being Development en NH Hotel Group sprong eruit vanwege het spraakmakende ontwerp en de toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, maar ook een kunstgalerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar.

WordPress Video Lightbox Plugin