Grootste nieuwbouwcomplex van Amsterdam in gebruik

maart 2019

Op 1 maart van dit jaar is het laatste gebouw “Explorer” van wooncomplex De Werf op de NDSMwerf in Amsterdam opgeleverd. Hiermee is de realisatie van een van de grootste nieuwbouwprojecten, met 946 woningen, in Amsterdam van de laatste jaren een feit. Door zijn omvang en uitstraling geeft De Werf een serieuze impuls aan de transformatie van het NDSMterrein. Met de realisatie van dit project is de pioneersgedachte om stedelijk te wonen op de NDSM-Werf gestalte gegeven. De Werf is een passend antwoord op de grote behoefte aan betaalbare woningen.

 

De Werf bestaat uit ca 70.000m2 verdeeld over 7 woongebouwen van verschillende omvang met ieder een eigen architectuur en hoogwaardige afwerking. De gebouwen zijn geplaatst bovenop een commerciële plint en gelegen rondom een inpandige parkeergarage met daktuin. Het totale programma bestaat achtereenvolgens uit 403 studentenwoningen en zes woongebouwen met in totaal 543 vrije sector huurappartementen en ruim 1.100 m2 commerciële ruimte.

 

De Werf is een ontwikkeling van Noordas B.V.; een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed. Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is eigenaar van het gehele complex. Het ontwerp en de realisatie van het gehele complex is in een bouwteam gedaan met OZ, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Hiensch Engineering en Pleijsier Bouw.

 

Met De Werf en de ontwikkeling van Het Dok, ook een ontwikkeling van COD en Verweij Mungra Vastgoed, kan op de NDSM-Werf plaats worden geboden aan alle huurderssegmenten, van sociale – en midden huur tot vrije sector huur en studentenwoningen.

WordPress Video Lightbox Plugin