Amvest en COD herontwikkelen oud kantoorgebouw in Ouder- Amstel

maart 2021

Op 4 februari jl. is de anterieure overeenkomst getekend voor ontwikkeling van de Wenckebachweg 144 – 148 met de gemeente Ouder-Amstel. Amvest, COD zijn deze overeenkomst aangegaan om het kavel op het Werkstad OverAmstel (voormalig Amstel Business Park Zuid) te herontwikkelen naar een gemengd stedelijk woongebied. Er worden ruim 430 woningen gerealiseerd. Hiervoor is in oktober vorig jaar het gebouw Kroonstate verworven, waaruit de laatste vaste bewoner, de Hogeschool van Amsterdam, enkele jaren geleden is vertrokken. Het project met de naam The Dialoque is de eerste ontwikkeling in het gebied ten noorden van de A10, dat binnen de gemeente Ouder-Amstel valt.


Er wordt een gemengd woon- en werkklimaat ontwikkeld met sociale woningen, huurwoningen in het middensegment en koopwoningen, aangevuld met horeca en bedrijvigheid. In de plint komt Het Gastenhuis, een woonvoorziening met 42 appartementen voor mensen met dementie. Het Amvest Residential Core Fund wordt eigenaar de huurwoningen in het middensegment. Het Amvest Living & Care Fund wordt eigenaar van de zorgwoningen in de plint. Woonstichting De Key wordt eigenaar van 123 betaalbare zelfstandige huurwoningen. In deze woningen met een oppervlakte van 50 m2 en 70 m2 geeft De Key woonstarters de kans om hun woon carrière in Amsterdam te starten. De koopwoningen worden verkocht aan particulieren.


Met deze transformatie krijgt het Werkstad OverAmstel, naast de Kop van het Amstelkwartier en het Bajeskwartier, nu ook de kwalitatieve vernieuwing vanaf de zijde van de afslag van de A10. De gemeente Ouder-Amstel heeft het project zeer positief ontvangen. Het past mooi in de plannen om het openbaar gebied en openbaar groen kwalitatief te herinrichten. De nieuwbouw wordt ontworpen volgens BENG en de mix van functies leidt tot een goede balans voor een WKO installatie. Groen en PV-panelen worden geïntegreerd in het ontwerp. De betrokken partijen zijn nu in dialoog om de duurzaamheidsambitie nader te bepalen.


Het gebouw is ontworpen door de Amsterdamse vestiging van Cruz Y Ortiz Arquitectos.


WordPress Video Lightbox Plugin