COD pasta all'arrabbiata

Let's build flavorful moments together!

De Italiaanse keuken wordt ook wel omschreven als “Puur en niet ingewikkeld” en daar is COD ook absoluut voorstander van. Doe je schort om, schenk een Sangiovese in en aan de slag!

Ingrediënten

  • 300 gr COD pasta
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 250 gr kerstomaatjes aan de tak
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse parmezaanse kaas

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel met wat olie en wat zout en rooster in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan. Bak eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de rode pepers en de knoflook toe. Na een minuutje voeg je de oregano toe en dit bak je even mee in de olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat minimaal 10 minuten rustig pruttelen tot de saus iets dikker is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en serveer met de tomatensaus plus verse parmezaanse kaas. Let de geroosterde tomaatjes erop en strooi er eventueel nog wat oregano overheen.