LANCERING HOF PRINSENGRACHT

december 2016December 2016 – Het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in het hart van het Amsterdamse centrum wordt opnieuw ontwikkeld. De verkoop van een aantal exclusieve appartementen en lofts gaat binnenkort officieel van start. De naam van het project is HOF Prinsengracht. De ontwikkelaar van (een deel van) het complex is COD.

De appartementen die nu in de verkoop worden gebracht zijn tien appartementen in een herontwikkeling van (een deel van) het Prinsengrachtziekenhuis. Vier appartementen/lofts bevinden zich in de jaren ’60 uitbreiding (de voormalige kraamafdeling) van architect Ingwersen aan de Prinsengracht-zijde. Dit betreft een rijksmonument. Bij elke loft van de Prinsengracht behoren twee parkeerplaatsen in de ondergrondse garage.

Zes appartementen bevinden zich in een nieuwbouw-gedeelte aan de Kerkstraat-zijde. Dit is een ontwerp van de bekende Amsterdamse architect Roberto Meyer van MVSA Architects. Alle appartementen zullen straks beschikken over een parkeerplaats in de ondergrondse garage.

“Cultuurhistorische kwaliteit is fenomenaal”
“De cultuurhistorische kwaliteit van het oude Prinsengrachtziekenhuis en z’n modernistische uitbreiding is fenomenaal,” aldus Roberto Meyer. “We hebben groot respect voor die historische context. Ons doel is om het oude in al z’n schoonheid opnieuw tot leven te brengen. Hedendaagse ingrepen moeten daarom volledig in balans zijn met het oude. Als je dat goed doet, heb je alle vrijheid om ook achter die monumentale gevels iets heel bijzonders neer te zetten. De hoogst haalbare kwaliteit is daarbij ons uitgangspunt.”

Kerkstraat
“De Kerkstraat-zijde krijgt een nieuwe façade, die absoluut onderscheidend is, maar geen dissonant. De maatvoering en de gebruikte materialen zorgen ervoor dat het complex echt onderdeel wordt van de Kerkstraat. Een eigenzinnig onderdeel, maar zeker in harmonie.
De kwaliteit van de algemene ruimtes is sterk medebepalend voor een inherent gevoel van welzijn. De standaarden voor de parkeergarage, de liften en andere verkeersruimtes liggen dan ook zeer hoog. HOF Prinsengracht biedt straks een voor de grachtengordel unieke kwaliteit van wonen, die alleen met zeer hoogkwalitatieve nieuwbouw te bereiken is. Nog eens bevestigd en versterkt door de schitterende inrichting van de binnentuin door Piet Oudolf,” aldus Roberto Meyer.

De lancering van deze unieke appartementen en de verkoop gaat van start tijdens de LXRY-fair die van 8 tot 12 december plaatsvindt. De verkopende makelaar is Engel & Völkers.
De verkoop-periode start half december 2016. De oplevering van het project zal begin 2018 plaatsvinden.
Voor meer informatie, kijk op www.hofprinsengracht.nl

Makelaar Engel & Völkers zal van 8 t/m 12 december dit project presenteren op de Master of LXRY-beurs, in luxury lounge nr. 4 van de RAI.

WordPress Video Lightbox Plugin