Max & Moore is opgeleverd: groen en gezond kantorencomplex in Amsterdam Buiksloterham

juni 2022

COD en Being leveren het multi-tenant kantorencomplex Max & Moore op aan een fonds dat wordt beheerd door Amundi Immobilier. Met de komst van deze innovatieve gebouwen aan de Asterweg, is de volgende stap gezet in de transformatie van Buiksloterham tot nieuw stedelijk gebied. 

Max & Moore ligt op een centrale locatie in Amsterdam aan de noordwestkant van het IJ, tussen filmmuseum Eye en het NDSM-terrein. Het ontwerp van Mei architects and planners bestaat uit twee bouwvolumes die qua architectuur aansluiten op de robuuste omgeving van Buiksloterham. Max & Moore zijn familie van elkaar, maar hebben elk een zichtbaar eigen karakter. De twee afzonderlijke gebouwen van ca. 6.800 m2 en 2.900 m2 zijn verbonden door middel van een groene pergola-brug en gedeelde ontmoetingsplekken. Met dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen zijn bijna alle verdiepingen van buitenruimtes voorzien. Deze groene zones lopen over in een parklandschap op straatniveau, waar ruimte is voor openbare horeca met zonnige terrassen. 

“Max & Moore is echt een voorbeeld voor gezond werken in de stad geworden. De combinatie van het vele groen en de grote ramen creëert een unieke ervaring, waarbij binnen en buiten in elkaar over lijken te lopen. We zijn enorm blij met de kwaliteit van deze zeer duurzame gebouwen en kijken uit naar de verdere ontwikkeling in Fase 2.” – Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar Being


“Dat Amsterdam Noord bruist bevestigen we met de realisatie van Max & Moore. Een gezond én karaktervol kantoorgebouw in één van de meeste upcoming gebieden van Amsterdam: daar zijn we trots op.” – Gert-Wim Bos, directeur COD

Max & Moore markeren het begin van een grotere ontwikkeling aan de Asterweg. In de tweede fase wordt op het overgebleven plot circa 25.000 m2 met diverse mix van functies, voornamelijk woningen, toegevoegd. Het gebied heeft als opgave te veranderen tot een duurzame, inclusieve en circulaire wijk waar wonen en werken samengaan. Hét voorbeeld voor circulaire stedelijke gebiedsontwikkeling in Amsterdam. Aan de Asterweg bevindt zich dichtbij Max & Moore onder meer het Nxt Museum en het, door Being ontwikkelde, modulaire hotel Yotel. 

De eerste bedrijven treffen al voorbereidingen om hun intrek te nemen in Max & Moore. HR-softwarespecialist Textkernel en architectenbureau BKVV tekenden eerder een overeenkomst voor kantoorruimte in het Mooregebouw. Er is nog circa 8.000 m2 v.v.o. kantoorruimte beschikbaar in het complex. Makelaars NL Real Estate – Knight Frank en CBRE hebben de gebouwen in collegiale verhuur.

Max & Moore is een ontwikkeling van Being en COD. Het ontwerp is afkomstig van Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS. Het project werd gerealiseerd door Pleijsier Bouw en Linthorst Techniek. 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: Being en COD

Eigenaar: een fonds onder beheer van Amundi Immobilier

Architect: Mei architects and planners

Landschapsarchitect: DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS

Bouw: Pleijsier Bouw

Installaties: Linthorst Techniek

WordPress Video Lightbox Plugin