Nautique Living genomineerd voor Amsterdamse Architectuur Prijs 2018

maart 2018

Nautique Living is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2018! Op donderdag 12 april vindt de feestelijke uitreiking van de Gouden A.A.P. 2018 plaats in Hotel Arena. In totaal dingen tien gebouwen mee naar dé prijs voor het beste gebouw van Amsterdam van het voorgaande jaar.

De Amsterdamse Architectuur Prijs (Gouden A.A.P.) is een initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam, en is nadrukkelijk een prijs voor architect én opdrachtgever. De Gouden A.A.P. 2018 wordt uitgereikt aan het gebouw dat volgens een vak- en een publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2017 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd. Dit jaar bestaat de vakjury uit Michiel Riedijk (medeoprichter architectenbureau Neutelings Riedijk Architects), Lisette Breedveld (Teamleider Vastgoed Natuurmonumenten) en Tim Verlaan (Universitair docent architectuur- en stadsgeschiedenis UvA en VU). De Publieksjury wordt vertegenwoordigd door Nels van Malsen (vrijwilliger Architectuurcentrum Amsterdam), Laurens van Dijk (Econometrisch analyst) en Albert Cohen (advocaat).

Nautique Living
Nautique Living is een ontwikkeling van Student Experience, COD en Borghese Real Estate. OZ Architectuur is de architect van het robuuste pand met een corten stalen gevel. Eigenaar van het studentencomplex is Bouwinvest Residential Fund.

Nautique Living is een modern studentencomplex gelegen op de NDSM werf in Amsterdam Noord en bestaat uit 403 splinternieuwe zelfstandige studentenwoningen met eigen keuken en badkamer. De woningen hebben gemiddeld een vloeroppervlakte van 24 m². De locatie biedt allerlei faciliteiten zoals een gezellige lounge met stijlvolle zithoeken en televisies, wasserette, private dining room, game corner, studieruimte een sportveld op het dak van het 12 verdiepingen tellende complex. Daarnaast is er 24/7 een locatiebeheerder en/of bewaker aanwezig. Kortom, een locatie waar je kunt wonen, leven, ontspannen, studeren, werken en elkaar ontmoeten.

Feestelijke Uitreiking Gouden A.A.P. 2018
Op donderdag 12 april wordt de Gouden A.A.P. 2018 uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het winnende project. Naast de vakjury reikt ook de driekoppige publieksjury een prijs voor het beste gebouw uit. De feestelijke uitreiking vindt plaats om 20.00 uur in het pas gerenoveerde Hotel Arena door Team V. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

WordPress Video Lightbox Plugin