nhow Amsterdam RAI bereikt hoogste punt

februari 2019

COD en medeontwikkelaar Being Development hebben het bereiken van het hoogste punt van nhow Amsterdam RAI gevierd. Met 24 verdiepingen en 91 meter wordt nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux.

 

Op 8 februari jl. vierden ontwikkelaars COD en Being Development deze mijlpaal van de bouw, die werd gemarkeerd door een spectaculaire ‘mapping projection’. Tijdens dit heugelijk moment op de bouwplaats werden COD en Being Development vergezeld door vertegenwoordigers van NH Hotel Group, RAI, OMA, Pleijsier Bouw en vele andere betrokken partijen.

 

Gert-Wim Bos van COD; “nhow Amsterdam RAI zieter grandioos uit en zal een welkome aanwinst voor de Amsterdam skyline zijn. Het is een groot en complex project en we zijn dan ook zeer verheugd over de vorderingen die we hebben gemaakt. We liggen goed op schema en kijken er naar uit om het hotel volgens planning op te leveren.”

Bas van Dam, CEO Being Development: “Hetb bereiken van het hoogste punt is de bekroning van een intensieve inspanning en samenwerking van alle betrokken partijen. We zien er naar uit om samen het volgende mijlpaal van de bouw van nhow Amsterdam RAI te bereiken.”

 

Gunstig gelegen ten opzichte van RAI Amsterdam – en verbonden met het Amsterdamse metrostelsel , zal nhow Amsterdam RAI fungeren als ‘headquarter hotel’ op locatie voor bezoekers, exposanten, sprekers en organisatoren. Daarnaast wordt het hotel, onderdeel van het lifestylemerk nhow (NH Hotel Group), een nieuw sociaal en multicultureel ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers, met gastronomie van hoge kwaliteit en diensten die de nhow-ervaring ondersteunen. Nadat de bouw werd gestart in september 2016 door aannemer Pleijsier Bouw  verrees het hotel als iconische blikvanger van de Amsterdamse skyline. Het baanbrekend ontwerp van het wereldberoemde architectenbureau OMA, met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes, put inspiratie uit de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein.

 

OMA’s Partner-in-Charge, Reinier de Graaf: “Amsterdamse taxichauffeurs nemen dikwijls geen blad voor de mond. Telkens als we langs het nhow Amsterdam RAI rijden, zijn hun ongevraagde
opmerkingen zonder uitzondering positief. Als de architect van het gebouw, beschouw ik dit als een groot compliment.”

 

Het hotel ontving een BREEAM Excellent (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) certificering. De duurzame ontwikkeling wordt een van Europa’s grootste hotels met een excellent score en onderstreept de duurzaamheidsambities van ontwikkelpartners COD en Being Development, NH Hotel Group en architecten OMA.

WordPress Video Lightbox Plugin