PRINS EN KEIZER VERKOCHT AAN HIH

maart 2014
Maart 2014 – HIH Global Invest koopt het Gebouw ‘Prins en Keizer’ te Amsterdam van ontwikkelcombinatie Borghese Real Estate, Keystone Vastgoed en COD.


Het gebouw ‘Prins en Keizer’ gelegen aan de Vijzelstraat 66-80 te Amsterdam, tussen de Prinsen- en Keizersgracht, wordt momenteel ingrijpend vernieuwd en verduurzaamd. Het gebouw wordt voorzien van BREEAM label ‘Very Good’. De gevel wordt transparanter en de binnenzijde krijgt een industrieel karakter. Prins en Keizer wordt juli 2014 opgeleverd aan de eerste huurders.


Het gebouw is langjarig verhuurd aan o.a. Spaces (12.125 m²), Randstad Nederland (1.300 m2), Stek Advocaten (1.174 m2), MIcompany (634 m2) en Apcoa Parking Nederland (exploitatie parkeergarage), daarnaast is er nog circa 4.900 m2 beschikbaar voor verhuur, waarvoor verkoper met diverse kandidaten in gesprek is.


“De doorslaggevende factor voor de aankoop van het gebouw Prins en Keizer is naast de ligging in het centrum van Amsterdam, de hoeveelheid parkeerplaatsen en de uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto”, aldus Matthias Brodeßer, hoofd acquisitie HIH Global Invest. Matthias licht verder toe: “huurders met een oppervlakte eis van maximaal 3.000 m2 kunnen op één vloer worden gehuisvest, in tegenstelling tot de veelal versnipperd beschikbare kantoormeters aan de grachtengordel in Amsterdam. Dit is een duidelijk concurrentievoordeel, nu en in de toekomst”.


Bij deze transactie werd koper geadviseerd door DRS Makelaars en Houthoff Buruma en verkoper door CMS Derks Star Busmann.

WordPress Video Lightbox Plugin