5Keizers

Amsterdam

Eén van onze speerpunten als ontwikkelaar is het terugdringen van structurele (kantoren)leegstand. Het herontwikkelen van bestaand vastgoed. De 5 grachtenpanden aan de Keizersgracht zijn na langdurige leegstand herontwikkeld tot toekomstbestendig, multifunctioneel complex. Gebouwd tussen 1967 en 1985, deed dit pand dienst als kantoor. Na een leegstand sinds 2008, heeft COD in opdracht van Credit Suisse Asset Management (CSAM) de herontwikkeling op zich genomen.

slidedown

Beschermd Unesco stadsgezicht

Details

  • 18.000 m2
  • Kantoor
  • Woningen
  • Herontwikkeling aan de Keizersgracht
  • Opgeleverd Q1 2014

In het ontwerp van Dam & Partners is de interne structuur drastisch veranderd. Zo zijn de panden geschakeld aan een centrale kern, waardoor verhuur van kantoorruimte aan meerdere huurders mogelijk wordt. Daarnaast is het souterrain met ingrijpende wijzigingen geschikt gemaakt voor de huisvesting van een supermarkt. De kwaliteit van de binnenruimte is verhoogd door het toevoegen van daklichten aan de tuinzijde. Het monumentale uiterlijk van de gevels, onderdeel van het beschermde Unesco stadsgezicht, is behouden gebleven.

Het gebouw is opgeleverd in Q1 2014. Aan de Keizersgracht, tegen de 9 straatjes aan en op een steenworpafstand van de Jordaan. Een geweldige ligging.

WordPress Video Lightbox Plugin