Badhuisweg

Scheveningen

In het statige Westbroekpark in Scheveningen heeft dit gebouw een tweede leven gekregen. De structuur en ligging in de omgeving bleken zich uitstekend te lenen als huis voor mensen met een zware dementie. Samen met Bronovo Martha Flora heeft COD een complete herontwikkeling uitgevoerd.

slidedown

Rediscover

Details

  • 2.200 m2 BVO
  • 28 woningen
  • Geheel aangepast voor zorgbehoevende.
  • Ingrijpende duurzaamheidsslag
  • Opgeleverd in 2014 Q2

Het pand is in 1907 gebouwd als Sanatorium en had sinds 2005 last van structurele leegstand. Geheel volgens de filosofie van Martha Flora heeft het gebouw een tweede leven gekregen. Dit nieuw, particulier initiatief in dementiezorg is gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegeer Marco Ouwehand en gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek en de visie van hoogleraar Anne-Mei The.

Tijdens de herontwikkeling is het huis aangepast aan alle hedendaagse strenge bouweisen voor woningen voor mensen die zorgbehoevend zijn. Tevens heeft een ingrijpende duurzaamheidsslag gezorgd voor beheersbare woonkosten. Als laatste is het huis voorzien van een indrukwekkend, maar subtiel domoticapakket waardoor bewoners zoveel mogelijk normaal zelfstandig kunnen wonen en zorg krijgen wanneer het nodig is. Voor COD is dit een project dat volmaakt past binnen de rediscover-visie, waarin hergebruik van de stedelijke structuur, duurzaamheid, en het maken van future-proof gebouwen de absolute speerpunten zijn.

WordPress Video Lightbox Plugin