B@Home

Amsterdam

COD en Timeless Investments gaan samen het gebied rond B.Amsterdam (165.000m2) ontwikkelen.

Eigenaar Timeless Investments, ontwikkelaar COD en de gemeente Amsterdam hebben in oktober 2021 de afsprakenbrief getekend voor de herontwikkeling van het terrein rond B.Amsterdam. De gebiedsontwikkeling van het perceel aan de Johan Huizingalaan ziet toe op de realisatie van een gemengd nieuwbouwprogramma bestaande uit wonen, werken, commerciële en maatschappelijke voorzieningen van totaal 165.000 m2, verdeeld in zes stedelijke blokken. Een belangrijke stap in de revitalisatie van het Schinkelkwartier tot nieuwe stadswijk. Een nieuwe verbindingsas over het perceel zal de gebieden Schinkelhaven, Riekerpark en Nieuwe Meer (Oost en West) verbinden.

slidedown

B@Home

Details

  • Een gemengd nieuwbouwprogramma bestaande uit wonen, werken, commerciële en maatschappelijke voorzieningen van totaal 165.000 m2

Als eerste fase en als uitbreiding en onderdeel van de community van het succesvolle B.Amsterdam, zal vanaf Q3 komend jaar B@Home verrijzen. Het betreft een gebouw met daarin ca. 330 appartementen, 2.000 m2 kantoorruimte en diverse gemeenschappelijke commerciële functies. Het co-working concept van B.Amsterdam gaat daarmee een nieuwe fase in: co-living met alle voordelen en faciliteiten van de B-community.

Bas van Veggel (namens Timeless Investments, COD en B.Amsterdam): “De bruisende community van B.Amsterdam is verworden tot een stad in een gebouw en het sociale hart van een stadswijk in wording. Met B@Home maken we het aanbod aan functies compleet. Met de daaropvolgende ontwikkelingen van gebouwen en infrastructuur maken we de circkel rond door dit gebied echt onderdeel van de stad te laten worden.”

WordPress Video Lightbox Plugin