De Meester van Haarlem

Haarlem

In de populaire Kleverparkbuurt in Haarlem, heeft COD in 2016 de voormalige Ambachtsschool aan de Verspronckweg aangekocht. Een prachtig oud pand, gebouwd in 1920 in een rijke stad. Het H-vormige pand heeft een monumentale gevel in de stijl van de Amsterdamse School, herkenbaar aan de details in het metselwerk en de ambachtelijk vormgegeven entrees. Daarnaast drie bijgebouwen en drie woningen. Het transformatieplan? Naar ontwerp van Inbo worden de vier meter hoge ruimtes getransformeerd tot ruimtestudio’s en appartementen, waarbij de monumentale uitstraling behouden dient te blijven: de ruime entrees, grote trappenhuizen en een statige binnentuin.

slidedown

De Meester van Haarlem

Details

  • Transformatie gemeentelijk monument
  • 178 woningen
  • 25.000 m2 BVO wonen

De woningen zijn prachtig gelegen rondom de buitenruimtes, welke getransformeerd zullen worden tot groene binnenhoven. De hoge, voormalige klaslokalen van dit karakteristieke gebouw uit 1920 lenen zich uitstekend voor ruime appartementen. In de toekomst zal dit complex ruimte moeten bieden aan 178 woningen op een totale brutovloeroppverlakte van ca. 25.000 m2.

Alles wordt ontwikkeld onder de toepasselijke naam ‘De Meester van Haarlem’. De eerste werkzaamheden zullen naar verwachting in de loop van 2019 starten. Oplevering staat voor eind 2021. Een prachtige buurt in een heerlijke stad en nooit ver weg van de zee en het strand. Het schoolvoorbeeld van ruim en rijk wonen.

partners

WordPress Video Lightbox Plugin