Motel One

Amsterdam

Amsterdam-Zuid en het gebied rondom de RAI is in volle beweging. De Dienst Zuidas schreef een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel. Samen met de partners zijn we aan de slag gegaan voor de eerste vestiging van de budget- & designketen Motel One in Nederland. Zaak was om op deze prominente locatie de concurrentie aan te kunnen met diverse iconische gebouwen. Daarom heeft ZZDP Architecten gekozen om het grootste deel van de hotelkamers in een grote, opgetilde kubus te vatten. Deze opgetilde witte kubus met kristallijnen invulling, is een karakteristieke toevoeging tegenover het kenmerkende beurs- en congrescentrum RAI Amsterdam.

slidedown

Project met hoge duurzaamheidscore

Details

  • ca. 11.000 m2
  • Hotel / 315 kamers
  • 1100m2 winkel- en horeca ruimte
  • BREEAM Excellent
  • Opgeleverd in 2015 Q3

Aan de zuidzijde van het gebouw bevindt zich een atrium, wat dankzij de glazen wand een oase van rust biedt aan de drukke Europaboulevard. De kamers, die aan de straatzijde of rondom het atrium gelegen zijn, krijgen dankzij de kamerbrede en -hoge ramen volop daglicht binnen. Ook qua duurzaamheid is het hotel geslaagd: het was het eerste hotel in Nederland met een BREEAM Excellent certificering. Het hotel heeft 316 kamers en een ladies only-vestiging van Basic Fit op de begane grond. Het hotel is verkocht aan Union Investment.

Pleijsier Bouw heeft de bouw in anderhalf jaar afgerond, de oplevering was in augustus 2015. En gezien de bezettingsgraad slaat deze formule meer dan goed aan in Amsterdam.

WordPress Video Lightbox Plugin