Generator Hotel

Amsterdam

Amsterdam-Oost is een prachtig stadsdeel met het Oosterpark als groen hart. Pal tegen dit park kwam het voormalige Laboratorium voor de Gezondheidsleer van de Universiteit van Amsterdam aan de Mauritskade vrij. Beter bekend als het Zoölogisch Instituut voor Tropische Ziekten. Wij hoefden niet twee keer na te denken. Een pand vol karakter met ongekende mogelijkheden. Op eigen risico hebben we de herontwikkeling tot hotel gestart: 7.000 m2, 168 kamers, met inbegrip van de herinrichting van het omliggende openbare gebied.

slidedown

Het voormalige Laboratorium

Details

  • 6.700 m2
  • 168 kamers, 2 restaurants, auditorium- en bibliotheek bar, basement-club
  • Monument
  • Start bouw oktober2014
  • Opgeleverd 2016 Q1
  • Verkocht

De karakteristieke, historische uitstraling is behouden gebleven: de rode bakstenen gevel, glas-in-loodramen en het voormalige auditorium dat nu als bar gebruikt wordt. De toevoeging van nieuwe elementen zoals het glazen topvolume en het moderne interieur zorgen voor een interessante mix tussen oud en nieuw. De toevoeging van twee nieuwe bouwlagen in eigentijdse architectuur zorgt voor de benodigde efficiëntie. De gekozen architectuur versterkt de bijzondere uitstraling van het monument en zorgt voor een evenwichtig geheel. Eigenaar & gebruiker Patron Capital heeft het gebouw verworven door het eigen hotelmerk Generato Hostels.

Inmiddels is dit hotel opgenomen in talloze toonaangevende designmagazines. Gaf de Dutch reen Building Council (DGBC) het hotel een BREEAM-NL certificering ‘Very Good’. En is hiermee én van de eerste projecten in Nederland dat volgens het schema BRL 2014v1.0 is gecertificeerd en het eerste dat géén industrieel gebouw is. Enkele maatregelen die hebben gezorgd voor dit label zijn het innovatieve H-VRF klimaatsysteem, hergebruik van materialen en de informatiesystemen die in de exploitatie gebruikt worden. Een mooie beloning voor durf met als resultaat een eclectisch en kleurrijk hotel in het Amsterdamse Oosterpark.

WordPress Video Lightbox Plugin