SPOT

Amsterdam

COD werkt samen met mede-ontwikkelaar DUQER aan de transformatie van het Amstel III-gebied tot SPOT, een nieuw woon- en werkgebied in Amsterdam Zuid-Oost. De ontwikkeling ligt tussen de Karspeldreef, Hondsrugweg en het Spoorpark. Een transformatie van een kantooromgeving naar een levendige en gemengde woon- én werkwijk. In SPOT Amsterdam worden circa 1.000 woningen gerealiseerd, waarvan circa 100 sociale huurwoningen, 550 middensegment huur- en koopwoningen en 350 vrije sector huur- en koopwoningen in de vorm van studio’s, stadsappartementen, gezinsappartementen en penthouses in diverse prijs- en huurklassen. In de plint is 20.000m² aan voorzieningen te vinden zoals sportvoorzieningen, winkels, creatieve werkruimten, gezellige cafés en restaurants en hotels.

slidedown

Nieuw Amsterdams wonen

 

Details

  • Totaal aantal woningen: ca. 1.000
  • Aantal parkeerplaatsen: ca. 750
  • Totaal aantal m2 BVO: 124.000 m2
  • Start bouw: 2022
  • Oplevering(en): medio 2024-2025

SPOT is gelegen in het Amstel III-gebied en maakt deel uit van een totale transformatie van het bestaande kantorenpark. Binnen SPOT maken monofunctionele kantoren plaats voor een intensief multifunctioneel programma bestaande uit huizen, kantoren, winkels en voorzieningen met onderwijs en sport.

Duurzaamheid speelt in zowel de bouw als in het gebruik een belangrijke rol. Groene lanen, voorrang voor de fietser, aangename verblijfsplekken aan het water en toegangswegen naar het buitengebied. In de vormgeving van de openbare ruimte is veel aandacht voor sport en beweging.

Kortom: SPOT Amsterdam wordt een levendige en gemengde woon én werkwijk met circa 1.000 nieuwe woningen en 20.000 m² aan nieuwe voorzieningen voor zo’n 2.000 nieuwe bewoners. Winkels, pop-up en conceptstores, stijlvolle boetiekjes, creatieve werkruimten, kleine ambachtsplekken, health en ontspanning, gezellige cafés en restaurants en veel sportmogelijkheden. Stijlvolle en duurzame woningen in diverse oppervlakten en variaties aan levendige pleintjes en groen. Aangeboden in de koop- en huursector en van alle gemakken voorzien. De nieuwe stedeling vindt in SPOT zijn of haar veelzijdige nieuwe Amsterdamse thuis!

WordPress Video Lightbox Plugin