The Dialogue

Amsterdam

In samenwerking met Amvest ontwikkelt COD
‘The Dialogue’ aan de Wenckebachweg 144-148, gemeente Ouder- Amstel. Het project is gelegen in het gebied Werkstad OverAmstel (voormalig Amstel Business Park Zuid). Dit gebied zal in de aankomende jaren worden getransformeerd naar een nieuw aantrekkelijke stadswijk. Het project is een van de eerste ontwikkelingen in het gebied tussen de A10 en de Weespertrekvaart dat binnen de gemeente Ouder-Amstel valt. Het Amstel station en de metroverbinding Spaklerweg liggen op steenworp afstand. Dit maakt het gebied uitstekend bereikbaar voor zowel auto, fiets als voor het openbaar vervoer.

 

The Dialogue is ontworpen door Cruz y Ortiz architecten en behelst in totaal 47.500 m2 bruto vloeroppervlak. Er worden ruim 430 woningen gerealiseerd met daarnaast zorgfunctie en een commerciële plint. De commerciële invulling biedt ruimte aan horeca, kantoor, creatieve bedrijven en kleinschalige detailhandel. De zorg wordt ingevuld door het “Gastenhuis”, een woonvoorziening met 42 appartementen voor mensen met dementie.

slidedown

The Dialogue, new living

Details

  • 47.500 m2 BVO project omvang
  • 430 woningen
  • 3.300 m2 BVO maatschappelijke functies (zorg)
  • 4.800 m2 BVO commerciële ruimte (horeca, creatief bedrijf, kantoor, detailhandel, kleinschalige supermarkt)
  • Verwacht start bouw Q2 2024

The Dialogue is een ontwikkeling bestaand uit 430 woningen en ca. 9.000m2 aan voorzieningen. Het Amvest Residential Core Fund wordt eigenaar van de 197 huurwoningen in het middensegment. Het Amvest Living and Care Fund wordt eigenaar van de zorgwoningen in de plint. Deze plint wordt aangevuld met functies voor horeca, bedrijvigheid en een kleinschalige supermarkt. Lieven de Key heeft 123 betaalbare zelfstandige huurwoningen gekocht. In de toren komen 110 koopappartementen.

WordPress Video Lightbox Plugin