Start bouw nieuwbouwproject Sud Kop Zuidas

juni 2018

Op 20 juni 2018 start de bouw van nieuwbouwproject Sud in de Kop Zuidas, Amsterdam. Vorige maand tekenden COD en Slokker Bouwgroep Almere de realisatieovereenkomst voor het complex.

Sud bestaat uit 45 energiezuinige en luxe koopappartementen van 65m2 tot 150m2 inclusief twee penthouses van 200m2. In de plint van het complex komt er 550m2 commerciële ruimte  aan het nieuwe Hogeland plein.  Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 47 auto’s.

Het gebouw is door het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov ontworpen in de verfijnde baksteentraditie van de Rivierenbuurt, waarmee het ontwerp op een logische manier en kwalitatieve hoogwaardige wijze aansluit op zijn omgeving. Het gebouw ligt prominent en beeldbepalend aan het plein en creëert samenhang voor zijn omgeving.

De verkoop van de appartementen in de eerste fase is inmiddels succesvol afgerond en de tweede fase van de verkoop is gestart. De verkoop wordt namens COD begeleid door Eefje Voogd Makelaardij en Broersma Nieuwbouw.

Kop Zuidas
Sud wordt gerealiseerd in het gebied waar de Zuidelijke Wandelweg ooit de oorspronkelijke grens vormde tussen het Plan Berlage in Amsterdam Zuid en het groene Amstelland. Het is een echt scharnierpunt in de stad.  De Kop Zuidas is perfect ontsloten via de afslag A10 met de auto en met het NS station RAI, tram, bus én nieuwe station van Noord-Zuidlijn op loopafstand.COD heeft eerder in het gebied 67 woningen in het project RIV// gerealiseerd en ontwikkelde het Motel One hotel met 320 kamers. In de directe omgeving van Sud is inmiddels gestart met de bouw van het hoofdkantoor van Suit Supply en het project Zuidoever van Cordaan.

WordPress Video Lightbox Plugin