ONTWIKKELING HOTEL MAURITSKADE

februari 2015
Februari 2015- Herontwikkelaar COD ontwikkelt het hotel van ca. 7.000 m2 aan de Mauritskade 57 voor Generator Hostels met 168 kamers. Generator is eigendom van het in Engeland gevestigde Patron Capital, en wordt eigenaar gebruiker. De opening staat gepland voor eind 2015.

In januari 2014 heeft COD het voormalige laboratorium voor de gezondheidsleer verworven van de Universiteit van Amsterdam en is op eigen risico de herontwikkeling tot hotel gestart. Het ontwerp is van de hand van Idea Ontwerp. Dit proces heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met Stadsdeel Oost en de Commissie voor Welstand en Monumenten. De karakteristieke uitstraling van het gebouw is maximaal behouden gebleven. De toevoeging van twee extra bouwlagen in een eigentijdse architectuur zorgt voor de benodigde efficiëntie van een hotel in een monument. De gekozen architectuur versterkt de uitstraling van het monument en zorgt voor een evenwichtig geheel. Het monumentale gebouw staat in het Oosterpark dat momenteel grondig wordt gerenoveerd tot een volwaardig en modern Stadspark.

Dit project wordt conform Breeam Very Good ontwikkeld. Het resultaat van het complete ontwerpproces past perfect in de duurzame filosofie van COD om bestaande gebouwen weer ‘future proof’ te maken.

COD is bij dit project bijgestaan door hoteladviseur Vorescotel en juridisch adviseur CMS.

Herontwikkelingsspecialist COD heeft diverse in het oog springende projecten opgeleverd en in ontwikkeling. Zo zijn recent het Martha Flora/Bronovo Alzheimerhuis te Den Haag opgeleverd evenals de Amsterdamse projecten Prins en Keizer (Vijzelstraat) en de 5Keizers (Keizersgracht). In 2015 levert COD op de Zuidas tegenover de RAI, het Motel One hotel op. Dit is een ontwikkeling met het duurzame Breeam Excellent label.

Patron Capital is een in Engeland gevestigd investeringsmaatschappij met een geïnvesteerd volume van € 2,5 miljard verdeeld over meerdere fondsen.

WordPress Video Lightbox Plugin