COD en Being leveren grootste nieuwbouwhotel van de Benelux op

januari 2020

Het aftellen is bijna voorbij. Bezoekers moeten nog even geduld hebben en dan opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Op 8 januari 2020 hebben ontwikkelaars COD en Being Development het hotel aan de Zuidas opgeleverd en overgedragen aan eindbelegger AXA IM – Real Assets namens zijn opdrachtgevers. Het hotel is het resultaat van een door de ontwikkelaars gewonnen tender in 2015. Met 650 kamers op 24 verdiepingen is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

 

Het iconische gebouw, ontworpen door OMA/ Reinier de Graaf, is voor 25 jaar verhuurd aan de NH Hotel Group. Als onderdeel van NH’s lifestylemerk nhow wordt het hotel een nieuw sociaal en multicultureel ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers, met gastronomie van hoge kwaliteit en diensten die de nhow-ervaring ondersteunen. Gelegen naast RAI Amsterdam fungeert nhow Amsterdam RAI bovendien als ‘headquarters hotel’ op locatie voor bezoekers, exposanten, sprekers en organisatoren. 

 

In nhow Amsterdam RAI komen hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele uitingen samen. Het hotel beschikt over 650 kamers, een openbaar toegankelijk restaurant annex bar en skylounge van het hoogste niveau op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad. Verder is er een ondergrondse parkeergarage met 200 plekken, een bar op de eerste verdieping, een ruimte voor ontbijt, lunch en diner op de zeventiende etage en meeting & event services, inclusief F&B, op de 23ste verdieping. Op de begane grond bevindt zich een horeca-unit waarin Toni Loco en The Butcher vestigen. 

 

Gert-Wim Bos, Director COD, is verheugd over de oplevering van het hotel: “Met een geweldige teamprestatie is de droom die we 5 jaar geleden hebben gepresenteerd één op één waargemaakt. We dragen het gebouw met trots over aan AXA en aan de stad Amsterdam.”

 

Bas van Dam, CEO Being Development, vult aan: “We zien deze fantastisch nieuwe plek als een belangrijke aanwinst voor de stad en de RAI, waar zowel toeristen, zakelijke reizigers als Amsterdammers van kunnen genieten. De toonaangevende en uitdagende architectuur gecombineerd met een duurzaam gebouw zorgen hier voor een zeer positieve impact op de omgeving.”

 

Duurzaamheid was vanaf de start van het ontwerptraject een belangrijk aspect, waarbij onder andere een BREEAM Excellent certificering en de Bewuste Bouwers Zuidas Award werd toegekend. De laatstgenoemde prestatie betekent dat aannemer Pleijsier Bouw zich uitmuntend hield aan de gedragscode van Bewuster Bouwers en op een zeer omgevingsbewuste, veilige en duurzame wijze te werk ging. 

 

nhow Amsterdam RAI is na Motel One het tweede hotel welke COD heeft ontwikkeld aan de Zuidas. Recent leverde ontwikkelpartner Being Development YOTEL Amsterdam op. Architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), opgericht door Rem Koolhaas, werkte onder meer eerder aan nhow Rotterdam. Het interieurdesign is ontworpen door NEXT Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects die ook de andere hotels uit de nhow portfolio heeft voorzien van het interieur. 

 

COD en Being Development leveren de hotelkamers en alle overige hotel gerelateerde ruimtes volledig afgebouwd en turnkey op. In de komende periode richt NH Hotel Group het hotel verder in met de operationele inventaris. De opening van het hotel vindt plaats op 10 januari 2020, waarna de eerste gasten de nieuwste aanwinst voor de Amsterdam skyline van binnen kunnen aanschouwen en ervaren.

 

Projectcredits:

Ontwikkelaar: COD in samenwerking met Being Development

Initiatiefnemer: Gemeente Amsterdam in samenwerking met RAI Amsterdam

Afnemer: NH Hotel Group

Architect: OMA

Hoofdaannemer: Pleijsier Bouw

Interieurarchitect: NEXT Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects Spain

Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

MEP & Vertical Circulation: Techniplan Adviseurs

BREEAM-adviseur: Techniplan Adviseurs

Brandveiligheidsadviseur: Royal HaskoningDHV

Bouwfysica/ akoestiekadviseur: Royal HaskoningDHV

BIM-coördinator: Van den Berg Groep

Juridisch adviseur COD/Being Development: CMS

Juridisch adviseur AXA IM: Loyens & Loeff

 

© Egbert de Boer

WordPress Video Lightbox Plugin