COD levert eerste woningen De Meester van Haarlem op

mei 2022

Vorige week zijn de eerste 64 appartementen in het monument van project ‘De Meester van Haarlem’ opgeleverd en overgedragen aan Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. Dat betekent ook dat de eerste bewoners afgelopen week zijn ingetrokken!

De voormalige Ambachtsschool aan de Verspronckweg in Haarlem wordt door COD herontwikkeld naar woongebouw ‘De Meester van Haarlem’. Het complex, voorheen bekend als het ‘Sterren College’, ligt in de Kleverparkbuurt en wordt getransformeerd naar een modern woongebouw met 178 ruime representatieve appartementen in het monumentale hoofdgebouw en een nieuwbouwgedeelte met ondergrondse parkeergarage.

De bouw is in handen van bouwcombinatie Scholtens-Toekomst, een samenwerking van Scholtens Bouw en Toekomst Groep. De 178 appartementen worden gerealiseerd in drie verschillende bouwdelen: het monumentale hoofdgebouw uit 1920, een hoogwaardige aanbouw uit 1955 en twee nieuwbouw vleugels met een eigentijdse uitstraling. Onder de nieuwbouw is een tweelaagse parkeergarage met 157 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het ontwerp is van architectenbureau Inbo.

Het gehele complex zal in Q1 2023 geheel zijn opgeleverd.

WordPress Video Lightbox Plugin